Surebets

Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Weddenschappen afsluiten, waarbij je ongeacht de uitkomst van een bepaalde wedstrijd, gegarandeerd winst mee maakt. Hieronder leg ik je uit wat deze ‘surebet’ inhoud en hoe je deze kan vinden.

Voor elke weddenschap zijn er minimaal twee uitkomsten mogelijk. De surebet is een weddenschap waarbij deze quotes, die je voor de twee uitkomsten krijgt, hoog genoeg zijn dat het nemen van allebei de quotes, je altijd winst oplevert, ongeacht de uitslag.

Om deze surebets te kunnen zetten, heb je meerdere bookmakers nodig, omdat één bookmaker je natuurlijk niet zomaar twee quotes aanbied waarbij je gegarandeerd winst gaat maken. Het is dus noodzakelijk dat je gaat shoppen voor andere quotes bij meerdere bookmakers.

Om een surebet te vinden, deel je alle quotes door 1 en tel je de uitkomsten bij elkaar op. Is het resultaat lager dan 1? Dan heb je een surebet gevonden.

Voorbeeld surebet: 

Roger Federer neemt het op tegen Rafael Nadal.

Bij Bookmaker A krijgen we voor Federer een odd van 1,90. 

Bij Bookmaker B krijgen we voor Nadal een odd van 2,25.

1/1.90 = 0.53

1/2.25 = 0.44

0.53 + 0.44 = 0.97 = kleiner dan 1. We hebben in dit geval een surebet. 

We hebben momenteel 100 euro om in te zetten. Hoe verdelen we die 100 euro? Hier zijn verschillende surebet calculators voor. 

In dit geval zetten we 54,22 op Federer en 45,78 op Nadal. Ongeacht de uitslag van de wedstrijd, zul je in beide gevallen €3,02 winnen.