Foto en video

Hier vind je foto’s terug uit El Clásico door de jaren heen. Belangrijke wedstrijden waarin Barcelona de boventoon voerde tegen Real Madrid en flink uithaalde, maar ook foto’s van grote namen van vroeger en nu. Ook zijn er de nodige video’s met hoogtepunten uit edities van El Clásico in de geschiedenis.

Video

Een gedenkwaardige avond in Bernabéu. In het eerste seizoen van Pep Guardiola als manager van FC Barcelona, vernietigde Barça, Madrid met een 2-6 overwinning in de Spaanse hoofdstad. De overwinning zal de Spaanse voetbalgeschiedenis ingaan als een van de meest overtuigende en eenzijdige overwinningen ooit in El Clásico. 

Het team van Guardiola vierde de 111e verjaardag van FC Barcelona met een schitterende overwinning op het Real Madrid van Cristiano Ronaldo en Mourinho. Alle schattingen voorafgaand aan de wedstrijd wezen op een hecht en zwaar bevochten spel, maar Barça versloeg Real Madrid vanaf het begin. De Catalanen stonden tijdens de pauze al met 2-0 voor. In de tweede helft scoorde Barca er nog 3. Twee sublieme goals van David Villa en een vijfde van Jeffren zorgde voor een perfecte, foutloze avond in Camp Nou. Eindstand: 5-0! Dit historisch moment herbeleven? Het kan!