Statistieken

In dit overzicht is terug te vinden hoe Barcelona er voorstaat in LaLiga en de Champions League. Ook is te zien hoe Barcelona het de afgelopen El Clásico's heeft gedaan en met hoeveel ze hebben gewonnen of verloren.

Internationaal succes bepaalt de vorm

Wanneer er een El Clásico op het programma staat, is het ook altijd even goed om naar de stand in de Champions League te kijken. Succes in Europa slaat namelijk vaak door naar nationaal succes en vice versa. Een ploeg die internationaal goed presteert, neemt deze goede vorm vaak mee in de nationale competitie en bij een voorspelling met betrekking tot de clash tussen Real Madrid en Barcelona is het altijd goed om hier even naar te kijken.

Barcelona: minder doelpunten maar wel effectiever

Wanneer we naar de topscorers aller tijden in de Champions League kijken dan komen we in de top 8 drie spelers van Barcelona tegen:

2 Lionel Messi – 105 doelpunten
6 Thierry Henri – 50 doelpunten
8 Zlatan Ibrahimovic - 48 doelpunten

Met een totaal aantal van 203 dus een stuk minder productief. Wanneer we naar de effectiviteit kijken, en dan vooral bij Lionel Messi, dan zien we wel dat Barcelona daarbij duidelijk in het voordeel is. Met maar liefst  0,83 doelpunt per Champions League-wedstrijd hoeft Messi alleen Di Stéfano (0,84 per wedstrijd) boven zich te dulden, maar deze twee spelers kun je natuurlijk niet met elkaar vergelijken.

Interesse in meer statistieken?