Transfers

Uitgaande transfers

Er gaat vaak geen transferperiode voorbij of Real Madrid koopt wel één of meerdere spelers aan. Om de kosten voor inkomende transfers te kunnen betalen, moeten er zo af en toe ook spelers van de hand worden gedaan. Er komen dus niet alleen maar spelers naar Real Madrid, maar er vertrekken er ook heel wat. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor spelers die weinig uitzicht hebben op speeltijd. Voor hen is het natuurlijk niet interessant om bij de Madrilenen te blijven. Als voetballer zit je er immers niet op te wachten om weg te kwijnen op de bank. Daarom kiezen spelers soms voor een vertrek bij Real Madrid. Dit kan zowel definitief zijn (verkoop), als tijdelijk (verhuur).

In het onderstaande overzicht hebben wij de uitgaande transfers van Real Madrid voor jou op een rijtje gezet. Zo zie je in een oogopslag wie er allemaal vertrokken zijn de laatste tijd. Je ziet naar welke club ze vertrokken zijn en hoeveel er met de uitgaande transfer gemoeid is. In de laatste kolom zie je daarnaast of een speler verkocht of verhuurd is en in de een na laatste kolom zie je om wat voor een periode het gaat.

Ronaldo vertrok bij Real Madrid in 2018

Inkomende transfers

Real Madrid behoort tot de voetbalclubs met het meeste vermogen. Niet gek ook dat de Madrilenen vrijwel ieder seizoen nieuwe spelers aantrekken. Soms blijft het bij een paar aankopen, maar over het algemeen smijt Real Madrid het geld behoorlijk over de balk, met name in de zomerse transferperiode. Vaak wordt er dan een nieuwe ‘galactico’ (sterspeler) gehaald. Deze superster plukt Real Madrid meestal weg bij een andere grote club binnen Europa. Het gaat vaak om de ster van die club en daarom kost het behoorlijk wat om hem over te nemen.

Uiteraard haalt Real Madrid niet alleen maar dure spelers. De Spaanse grootmacht richt zich bijvoorbeeld ook op het aankopen van spelers voor de breedte van de selectie. En daarnaast worden er zo links en rechts jeugdspelers aangetrokken die in de toekomst mogelijkk in het eerste elftal terecht kunnen komen. Wil jij weten welke spelers de afgelopen periode aangetrokken zijn door Real? Werp dan een blik op het onderstaande overzicht. Je ziet hier welke spelers aangetrokken zijn, hoeveel er betaald is en wat de looptijd van het contract is.

Eden Hazard maakte de overstap van Chelsea naar Real Madrid in 2019.

Contractverlengingen

In de opleiding van Real Madrid lopen de nodige talenten rond. Zodra deze spelers oud genoeg zijn, biedt Real Madrid hen een contract aan. Ook in de eerste selectie heeft iedere speler natuurlijk een contract. Aangezien de Madrilenen over de beste spelers ter wereld beschikken, gaat het vaak om contracten met een lange looptijd. De kans dat de speler weggekocht wordt is zo namelijk een stuk kleiner. Indien het contract van een speler verlopen is, kan hij transfervrij vertrekken. Een club hoeft in dat geval geen financiële vergoeding te betalen om hem over te nemen. Dit wil een grote club als Real Madrid natuurlijk voorkomen. Daarom worden aflopende contracten vaak al ruim voor het einde verlengd. Zo’n verlenging is zowel voor de club als de speler interessant. Real Madrid heeft immers langer de beschikking over de betreffende speler, terwijl de speler zelf er doorgaans financieel op vooruit gaat.

Wil jij weten welke spelers zich de laatste tijd langer hebben verbonden aan de Madrileense grootmacht? Dat zie je in het onderstaande overzicht. Je ziet om welke speler(s) het gaat en voor hoeveel jaar zij verlengd hebben.