Statistieken

In dit overzicht is terug te vinden hoe Real Madrid er voorstaat in La Liga en de Champions League. Ook is te zien hoe Real Madrid het de afgelopen El Clásico's heeft gedaan en met hoeveel ze hebben gewonnen of verloren.

Internationaal succes bepaalt de vorm

Wanneer er een El Clásico op het programma staat, is het ook altijd even goed om naar de stand in de Champions League te kijken. Succes in Europa slaat namelijk vaak door naar nationaal succes en vice versa. Een ploeg die internationaal goed presteert, neemt deze goede vorm vaak mee in de nationale competitie en bij een voorspelling met betrekking tot de clash tussen Real Madrid en Barcelona is het altijd goed om hier even naar te kijken.

Real Madrid voert de lijst stevig aan

Wanneer we verder naar de lijst der topscorers in de Champions League kijken dan zien we dat Real Madrid hier een groot aandeel in heeft:

1 Cristiano Ronaldo – 120 doelpunten
3 Raúl – 71 doelpunten
4 Karim Benzema – 57 doelpunten
5 Ruud van Nistelrooy – 56 doelpunten
7 Alfredo di Stéfano – 49 doelpunten

Uiteraard hebben deze spelers niet alleen hun doelpunten gescoord voor Real Madrid, maar dat geldt voor alle topscorers in de lijst.  Samen zijn deze spelers dus goed voor 353 doelpunten van het totale aantal van 604 van de top 8 op de ranglijst. Dat komt neer op 58% van de totale doelpuntenproductie!

Interesse in meer statistieken?