Messi VS Ronaldo

Over twintig jaar zullen de voetbalfans van nu aan hun kinderen uit moeten leggen wie nou de beste was: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. De twee hebben allebei een vrachtwagen vol titels en prijzen gewonnen, maar hebben wel verschillend gepresteerd in El Clásico. Daarbij is het wel belangrijk om te onthouden dat Messi al wat ontmoetingen met Real Madrid had gehad, voordat Ronaldo in 2009 arriveerde bij de Koninklijke. Messi maakte tot nu toe 26 doelpunten in 38 edities van de grootste Spaanse wedstrijd en Ronaldo staat op 18 in 30 edities. Messi nam twee keer een hattrick voor zijn rekening tegen Real Madrid en Ronaldo deed dat op zijn beurt één keer tegen Barcelona.

Assists in El Clásico

Ook in het aantal assists ligt Messi voor op Ronaldo. De Argentijn gaf 14 keer een beslissende pass van waaruit gescoord wordt, tegenover maar eentje voor de Portugees. Ook het aantal gecreëerde kansen is in het voordeel van Messi: 68 voor hem tegenover 15 voor Ronaldo.

Meeste zeges voor Messi

De laatste jaren kon Messi het vaakst juichen na een nieuwe editie van El Clásico. Hij won 45% van zijn wedstrijden tegen Real Madrid, speelde 23% van de keren gelijk en stapte in 32% van de gevallen als verliezer van het veld.

Ronaldo verloor vaker

Ronaldo was in 27% van de Clásicos de winnaar en moest ook in 27% van de wedstrijden genoegen nemen met een punt. Bijna de helft van de ontmoetingen met Barcelona (46%) verloor de Portugees. Het moge duidelijk zijn wie nu nog de koning van El Clásico genoemd mag worden. Maar daar kan natuurlijk verandering in komen!