Strategie

Kies de juiste bookmaker

Om te beginnen is het belangrijk om een goede aanbieder van de sportweddenschappen te vinden. Hier is het vooral belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van de bookmaker. Probeer weg te blijven van de kleine bookmakers, die je vaak proberen te lokken met bonussen, maar niet altijd even betrouwbaar zijn als het aankomt op het uitbetalen van je winsten. Beter is het om een account aan te maken bij een bookmaker die zijn sporen al heeft verdiend op de markt, waarvan je weet dat ze betrouwbaar zijn. 

Verder is het belangrijk om je niet dood te staren op promoties. Bookmakers geven nooit zomaar bonussen. Deze bonussen kunnen interessant zijn, maar maak het niet te belangrijk. 

Het belangrijkste is de quoteringen. Er zit een hoop verschil tussen bookmakers en haar quoteringen. Sommige bookmakers hebben een payout van 98%, terwijl andere slechts 96% uitkeren. Deze 2% kan op termijn het verschil zijn tussen winst en verlies.

Het bepalen & beheren van je bankroll / bankroll management

Wanneer je begint met het wedden op sport, is het belangrijk om een geldbedrag te kiezen, wat je eventueel zou kunnen missen. Dit bedrag staat op je account en wordt ook wel je bankroll genoemd. Om te zorgen dat je niet overmoedig gaat inzetten & verliezen wil compenseren met een hogere inzet op je volgende bet, is het belangrijk dat je je bankroll op een slimme manier gaat beheren, dit wordt bankroll management genoemd. 

Bij bankroll management draait het om percentages. Nu je een bankroll hebt vastgesteld, ga je bepalen hoeveel procent je steeds gaat inzetten per weddenschap. Het maximale percentage per weddenschap van veel ervaren wedders, is vijf procent. Dit houd in dat wanneer je over een bankroll van 100,- beschikt, je maximaal 5,- per weddenschap inzet. Met dit gekozen percentage, moet je dus 20 weddenschappen achter elkaar verliezen, voor je door je bankroll heen bent. 

Vervolgens kan je er voor kiezen om met een ‘growing bank’ te gaan werken. Dit betekent dat wanneer je een aantal weddenschappen hebt gewonnen en je bankroll dus is gestegen, je dit gewonnen geld niet uitcasht, maar weer opnieuw gaat investeren in sport weddenschappen. Nu je een aantal weddenschappen hebt gewonnen, zet je dus geen vijf procent van 100,- in, maar 5% van je bankroll op dat moment. 

Hoe vind je de value?

Kies zorgvuldig je wedstrijden uit

Wanneer je op zoek gaat naar weddenschappen, ga je kijken wat er allemaal aangeboden wordt. Een veel gemaakte fout bij beginnende spelers, is dat ze graag op de grote clubs en wedstrijden willen wedden. Een wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea is doorgaans veel leuker om te kijken en te wedden, dan Fortuna Sittard - De Graafschap. Toch is er een groot nadeel aan het wedden op zulke topwedstrijden ten opzichte van het wedden op de relatief kleine wedstrijden. Over Manchester United en Chelsea is wereldwijd veel meer info te vinden, dit zorgt ervoor dat niet alleen jij, maar ook de bookmakers, veel weten over de aankomende wedstrijd en dus de odds heel nauwkeurig kunnen bepalen. Dit zorgt ervoor dat er moeilijker value te vinden is op zulke topwedstrijden. Natuurlijk is het leuk om zo’n topwedstrijd te kijken, maar wanneer je geen value vind, plaats dan ook zeker geen weddenschap op deze wedstrijd, maar kies een wedstrijd uit waar je wel value kan vinden. 

Houd je weddenschappen bij

Om jezelf te kunnen verbeteren als sport wedder, is het essentieel om je gespeelde bets bij te houden. Dit kan bijvoorbeeld in een Excel sheet. Wanneer je een X aantal bets gespeeld hebt, kan je in deze sheet zien welk type bets succesvol waren, en welke bets juist minder goed uitpakten en met deze informatie kan je jezelf weer verbeteren.