Transfers

Uitgaande transfers

De selectie van Barcelona is ontzettend sterk. Dat moet ook wel, want de Catalanen willen immers ieder seizoen meedoen om de prijzen. Niet alleen in de Spaanse beker en competitie, maar zeker ook in de Champions League. Om goede resultaten te behalen, start Barcelona vrijwel altijd in de sterkst mogelijke formatie. Hierdoor zijn het vaak dezelfde spelers die minuten maken. In de bekerwedstrijden geeft de trainer nog wel eens de voorkeur aan de tweede keus, maar tijdens de competitie en Champions League is dit niet vaak het geval. Dan verschijnt doorgaans het beste team aan de aftrap. 

Spelers die niet of nauwelijks in de plannen van de trainer voorkomen, zitten vaker dan hun lief is op de bank. Zij verdienen zo ook gewoon hun geld, maar je wilt als voetballer natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Indien Barcelona dit niet kan bieden, kijken spelers naar de mogelijkheid om te vertrekken. Dit kan alleen in de zomerse en winterse transferperiode. Gedurende deze transferwindows vertrekken er dan ook geregeld spelers bij Barcelona. Uiteraard vertrekken er ook spelers noodgedwongen, bijvoorbeeld om de komst van een nieuweling mogelijk te maken. Wil jij weten welke spelers onlangs de deur van Camp Nou achter zich dicht hebben getrokken? Je ziet het in het onderstaande overzicht.

Inkomende transfers

Barcelona behoort bij de beste clubs ter wereld. Aangezien de club deze reputatie niet wil verliezen, moet de selectie zo sterk mogelijk zijn. Om het niveau van de selectie op pijl te houden, trekt Barcelona altijd nieuwe spelers aan in de twee jaarlijkse transferperiodes. Het komt geregeld voor dat de beste spelers bij concurrenten weggehaald worden. Barcelona verzwakt zo de concurrent, terwijl het team er zelf sterker van wordt.

Bij de inkomende transfers van Barcelona wordt vaak niet op de kleintjes gelet. Zo wordt er geregeld met miljoenen gesmeten. Dit is zeker het geval wanneer er een nieuwe spelers voor de basis wordt gehaald. Gaat het om een aanwinst voor het verbreden van de selectie? Dan wordt er vaak aanzienlijk minder betaald.

Ben jij benieuwd welke spelers de gelederen van Barcelona onlangs hebben versterkt? Wij hebben hieronder een overzicht opgesteld met de inkomende transfers van de Catalanen.

Contractverlengingen

Om bij Barcelona te mogen voetballen, moet een speler eerst een contract tekenen. Dit contract heeft altijd een bepaalde looptijd. De ene speler tekent voor twee jaar, terwijl de ander zijn krabbel zet onder een overeenkomst voor vijf jaar. Met name de goede spelers tekenen vaak een langlopend contract bij de Spaanse grootmacht. Een speler met een langlopend contract is immers een stuk minder interessant om weg te kopen. Waarom? Omdat er dan vaak een fikse afkoopsom betaald moet worden.

Uiteraard doen de Catalanen er alles aan om hun beste (jeugd)spelers binnen boord te houden. Om dit te bewerkstelligen, moeten contracten verlengd worden. Indien dit niet gebeurt, kan een speler maar zo gratis de deur uitlopen aan het einde van zijn contract. Barcelona wil dit koste wat het kost voorkomen, waardoor de contractverlening vaak al ruim voor afloop van het contract gerealiseerd wordt. Benieuwd welke spelers van Barcelona onlangs hun contract hebben verlengd?