Pop. Weddenschappen

Wed jij geregeld op sportwedstrijden? Dan weet je dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt. Niet bij alle wedstrijden zijn de mogelijkheden echter even groot. Wanneer het een grote wedstrijd betreft, zoals El Clásico, heb je vaak veel meer opties. Sterker nog, je kunt soms wel een paar honderd weddenschappen plaatsten. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een keuze te maken. Wil jij een weddenschap op El Clásio plaatsen, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben hieronder de meest populaire weddenschappen voor je uitgelicht.

Barcelona, Real Madrid of toch een gelijkspel?

De meest standaard weddenschap die jij op El Clásico kunt plaatsen is de zogeheten 1x2-weddenschap. Hierbij geef je niets anders aan dan welke ploeg er wint na de reguliere speeltijd. De 1 staat in dit geval voor winst van de thuisploeg, de x voor een gelijkspel en de 2 voor winst van de uitploeg. Wed jij op Barcelona en winnen de Catalanen inderdaad na 90 minuten spelen? Dan win jij jouw weddenschap. Staan de twee ploegen in de Spaanse beker of Champions League tegenover elkaar en komt er een verlenging aan te pas? Dan telt deze niet meer mee bij een 1x2-weddenschap. Na 90 minuten is het dus een gelijkspel.

Double Chance

El Clásico is telkens weer een wedstrijd op het scherpst van de snede. De spanningen lopen vaak hoog op, zowel op de tribunes als op het veld. Bovendien zijn Real Madrid en Barcelona vaak behoorlijk gewaagd aan elkaar, een enkel uitzondering daargelaten. Een winnaar aanwijzen wordt er dan ook niet makkelijker op. Gelukkig kun jij ook wedden op Double Chance bij El Clásico. Hier wed jij op de thuisploeg of gelijkspel (1x), gelijkspel of uitploeg (x2) of winst voor de thuis- of uitploeg (12). Je hebt hier niet slechts één kans, maar twee. Vandaar ook de naam Double Chance. Het risico op verlies is dus kleiner bij deze weddenschap.

Hoogste odds voor aankomende El Clásico vergelijken?

Wedden op het aantal doelpunten in El Clásico

Durf jij het zelfs nog niet aan om op Double Chance te wedden bij El Clásico? Dan doe je er goed aan om je te beperken tot weddenschappen rond het aantal goals. Je kunt wedden op de doelpunten die één van de twee teams maakt, maar het is veiliger om op het totaal aantal goals te wedden. Waarom? Omdat het in dat geval niet uitmaakt of de doelpunten gescoord worden door Barcelona, Real Madrid of allebei. Indien jij denkt dat er weinig gescoord wordt, kun je ook wedden op een ‘under’ voor wat betreft het totaal aantal doelpunten. Verwacht jij een doelpunt van beide teams? Dan is de weddenschap ‘both teams to score’ wellicht een interessante optie.

Aantal gele kaarten

De ontmoetingen tussen Barcelona en Real Madrid gaan er vaak niet bepaald zachtzinnig aan toe. Er wordt een stuk harder gespeeld, waardoor er ook geregeld veel kaarten vallen. Bij sommige bookmakers heb jij de mogelijkheid om te wedden op het aantal gele kaarten. Bij El Clásico kan wedden op kaarten zeker een interessante optie zijn. Ook hier kun je kiezen voor weddenschappen met betrekking tot kaarten voor één van de twee teams, maar ook voor het totaal aantal kaarten in het duel. Het is ook mogelijk om te wedden op een rode kaart in de wedstrijd, iets dat ook geregeld voorkomt bij El Clásico.

Welke speler scoort?

Wil jij een weddenschap op El Clásico afsluiten met een hoge odd? Kijk dan eens naar de doelpuntenmakers. Bij vrijwel iedere bookmaker kun jij tegenwoordig wedden op degene die scoort tijdens El Clásico. Omdat de kans op winst bij deze weddenschap een stuk kleiner is, ligt de odd vaak aanzienlijk hoger. Zowel Barcelona als Real Madrid heeft een aantal goede voetballers rondlopen die ook betrekkelijk eenvoudig scoren. Heb jij een vermoeden welke speler doel treft tijdens El Clásico? Sluit hier dan zeker eens een weddenschap op af! Tip: kijk welke speler de penalty’s neemt. Aangezien El Clásico vaak een harde wedstrijd is, is de kans op een penalty een stuk groter!

in-depth: Live wedden

Live wedden op El Clásico

Wedden op El Clásico kan behoorlijk risicovol zijn. Dit is zeker het geval wanneer jij voorafgaand aan de wedstrijd een weddenschap plaatst. Stel je voor dat jij je geld inzet op winst van Barcelona en dat de Catalanen na een kwartier een rode kaart krijgen. De kans dat Barcelona wint wordt hierdoor een stuk kleiner. Wil jij dit risico niet lopen? Richt je dan tot live wedden op El Clásico. Hierdoor kun jij snel inspelen op bepaalde situaties die zich voordoen tijdens de wedstrijd. Heeft één van de twee ploegen het overwicht en wordt er veel op goal geschoten en druk gezet? Dan kun je bijvoorbeeld wedden op het aantal doelpunten van dat team in de eerste helft of binnen een bepaald tijdsbestek. Live wedden op El Clásico heeft dus wel degelijk een aantal voordelen ten opzichte van een ‘pre match’-weddenschap.