Live Wedden

Naast het wedden voor dat een wedstrijd begint, kunnen we ook tijdens de wedstrijd een weddenschap afsluiten. Dit wordt ook wel live wedden genoemd. 
 

Voordelen 

Live wedden heeft een aantal voordelen ten opzichte van het afsluiten van een weddenschap voor de wedstrijd. Soms heb je een wedstrijd waarbij je enorm twijfelt op wie je je geld wil inzetten. In dit geval kan je er voor kiezen om vooraf nog geen weddenschap af te sluiten, maar even het spelbeeld aan te kijken. Wanneer je na een halfuur ziet dat de ene ploeg een stuk sterker is, kan je nog altijd een weddenschap afsluiten. Wat ook voorkomt is dat een gebeurtenis in de wedstrijd, de kans voor een bepaald team om te winnen, enorm doet vergroten. Denk hierbij aan een rode kaart voor de tegenstander of de sterspeler die geblesseerd uitvalt. Je kan hierop anticiperen en een live weddenschap afsluiten. Een ander voordeel is dat je een quotering kan laten oplopen, door langer te wachten met wedden. Een ploeg die voor de wedstrijd een quotering van 1,20 krijgt om te winnen, kan bij een 0-0 stand in de 60e minuut zomaar een quotering van 1,80 hebben.
 

Nadeel 

Een nadeel van live wedden ten opzichte van het afsluiten van een weddenschap voor de wedstrijd is er ook. Een voorbeeld: Je geeft Ajax een goede kans om te winnen van PSV, besluit om te wachten, om het spelbeeld aan te zien en Ajax scoort in de 2e minuut al de 1-0. De prijs die je voor de wedstrijd voor een overwinning van Ajax krijgt, krijg je nu door de vroege voorsprong lang niet meer. In dit geval was een ‘pre match’ weddenschap beter geweest.